Na hlavný obsah

Sklenár szerint nincs szükség a Szlovák Információs Szolgálat és a Nemzetbiztonsági Hivatal tevékenységének korlátozására

Martin Sklenár védelmi miniszter nem gondolja, hogy igazgatóik vád alá helyezése kapcsán korlátozni kellene a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) vagy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBÚ) tevékenységét - derül ki a védelmi miniszter augusztus 23-i, szerdai nyilatkozatából.

Martin Sklenár
Foto: SITA

„A minősített intézmények védelmét és a teljes munkavégzést az intézmény biztosítja. Az igazgató fontos személy, de az intézmény, mint olyan a külfölddel való információcserében is meghatározó szerepet tölt be. Természetesen különféle tanúsítási és akkreditációs folyamatok is zajlanak, amelyeken ezek az intézmények átestek“ – mondta Martin Sklenár védelmi miniszter, aki egyúttal nem tartja problémásnak, hogy az intézmény vezetését, az igazgatóhelyettesnek kellene átvennie.

„A vezető tisztségviselők vád alá helyezése felvet néhány kérdést, de a helyzet stabilizálásának és ezen stabilizáció lehető legnagyobb mértékű támogatásának talán egyetlen módja a jelenleg a rendszerben dolgozó személyzet igénybevétele“ – kommentálta Sklenár.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban