Na hlavný obsah

Kassa milliókat veszíthet az uniós forrásokból

Kassa város megerősítette, hogy több európai uniós támogatásból finanszírozott projekt munkálatai megakadtak, ami veszélyezteti a források felhasználásának lehetőségét.

Kassa milliókat veszíthet az uniós forrásokból
A kassai köztemető Rastislavova utcai bejáratának revitalizáció utáni látványterve Foto: Kassa Városa

Emellett hozzátették, hogy az összes munkálat egyazon cég – az Eurobau hatáskörébe tartozik. Emiatt a város vezetősége többszörösen felszólította a céget, hogy megfelelően és időben teljesítse szerződéses kötelezettségeit a revitalizációk terén.

Az önkormányzati épület zöld projektjét, amely a lépcsősor felett kialakított zöld övezetet, illetve esőkertet is tartalmaz, eredetileg július végéig kellett volna befejeznie a cégnek. Ezt a határidőt legutóbb augusztus 18-ra tolták ki, az összeg pedig áfával együtt 800 ezerről több, mint egymillió (1,14) euróra emelkedett.

A város szerint nem a megfelelő tempóban haladnak a munkálatok a kassai köztemető Rastislavova utcai bejáratának másfél (1,5) millió eurós revitalizációjánál sem, amelyet júliusban kellett volna befejezni. Ezt a projektet azonban nem uniós forrásokból, hanem Kassa város költségvetéséből finanszírozzák.

(amikassa)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban