Na hlavný obsah

Ingyenes nyelvtanfolyam ukrán tanárok számára

A (NIVaM) a pozsonyi Comenius Egyetemmel és az UNICEF-fel együttműködve ingyenes nyelvtanfolyamot kínál azoknak az ukrán tanároknak és szakmai alkalmazottaknak, akik a szlovák iskolákban szeretnének tovább dolgozni.

Foto: TASR/Jaroslav Novák

A nyelvtanfolyam szeptember 18. és december 15. között kerül lebonyolításra. Középpontjában a szlovák nyelvtudás fejlesztése, valamint a tanári és egyéb szakmákhoz szükséges készségek fejlesztése áll a szlovák oktatási környezetben – tájékoztatott az oktatási minisztérium kommunikációs és marketing osztálya.

Az oktatás hibrid formában valósul meg. A fővárosiak számára a Pozsonyi Comenius Egyetemen személyes részvétel mellett, míg a többi régióból érdeklődők esetében online formában zajlik majd az oktatás. A tanfolyamot összesen 67 fő végezheti el, az oktatás 50 órás lesz.

A tanfolyam elvégzéséhez a résztvevőknek sikerrel kell venniük az akadályt, ami a szlovák nyelven történő írást, illetve társalgást illeti, és ideális esetben le kell tenniük egy államnyelvvizsgát. A regisztráció augusztus 31-ig tart. A feltétel B1 – B2 szintű szlovák nyelvvizsga letétele.

A tanfolyamon való részvételt, a tananyagokat és az államnyelvvizsga díját a Nemzeti Oktatási és Ifjúsági Intézet (NIVaM) és az UNICEF együttműködésével megvalósuló Az Ukrajnából kivándorlók támogatása a képzésben elnevezésű projekt keretében fedezik.

A projekt célja segítséget nyújtani a pedagógusoknak és az iskoláknak a külföldiek szlovák oktatásba történő integrációjában. A NIVaM kerületi kirendeltségein dolgozó regionális koordinátorok közvetlen segítséget nyújtanak majd az iskoláknak.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban