Na hlavný obsah

Kerékpártárolót és -kölcsönzőt hoznak létre Dunaszerdahelyen

A Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség (OOCR) modern kerékpártárolókat hozott létre a Thermalpark Dunaszerdahely területén - tájékoztatott a Nagyszombat Megyei Idegenforgalmi Szervezet (KOCR) munkatársa, Martin Palkovič.

Illusztrációs felvétel.
Foto: SITA

A szolgáltatások bővítése keretében a kerékpárosoknak lehetőségük lesz arra, hogy biciklit kölcsönözzenek, illetve hogy ezt biztonságos helyre tegyék.

„A Thermalpark az egyik legjelentősebb turisztikai célpontnak számít a Csallóközben, amelyet csaknem 450 000 ember látogat évente. Sokan töltik itt a nyári szabadságukat, amelyhez a kerékpáros kikapcsolódás is hozzátartozik. A kerékpártárolóval és -kölcsönzővel abban segítünk, hogy a látogatók fel tudják fedezni a régió további érdekességeit” – közölte a Nagyszombat Megyei Önkormányzat alelnöke, Rastislav Mráz.

Az autóskemping iránti érdeklődés nő, és ezekre a kirándulásokra egyre gyakrabban hoznak biciklit is.

„A biciklizés a minimális szintkülönbségeknek köszönhetően nem megerőltető, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A turisták megcsodálhatják a Dunát vagy megállhatnak a különlegességnek számító vízimalmoknál” – tette hozzá, az OOCR Csallóköz elnökségének elnöke, Somogyi Gábor.

A kerékpártároló és -kölcsönző közvetlenül a recepciónál található, ahol a szükséges javítások elvégzéséhez is vannak eszközök. Ezenkívül az elektromos kerékpárok és rollerek feltöltésére is van lehetőség.

„Minden hétvégén és az állami ünnepnapokon is az érdeklődők rendelkezésére áll egy speciális autóbusz, amely a kempingből Bősre és Vajkára viszi az érdeklődőket. Onnan kerékpárúton lehet menni például Somorjára vagy a Duna körül is lehet körutat csinálni. A krajzazitkov.sk honlapon keresztül online lehet helyet foglalni a buszra” – tájékoztatott Palkovič.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Régió rovatban