Na hlavný obsah

A szakszervezetek bírálják a bankszektorban dolgozók elégtelen béremelését

Bár a bankok profitja Szlovákiában jelentősen nő, az alkalmazottak reálbére csökken. Erre hívta fel a figyelmet a Bankok és Biztosítók Szakszervezete (OZ BP).

A szakszervezetek bírálják a bankszektorban dolgozók elégtelen béremelését
Foto: pixabay

Felszólították a Szlovák Bankszövetséget (SBA), hogy a 2024-re vonatkozó kollektív tárgyalások, amelyek a következő hetekben kezdődnek a bankokban, legalább a 2023-as átlagos inflációs ráta szintjének megfelelő béremelésben állapodjanak meg. Az SBA válaszában közölte, hogy nincs felhatalmazása arra, hogy a teljes bankszektorra vonatkozóan kollektív tárgyalásokat folytasson, és nem tartja helyesnek, hogy a bankokat konkrét százalékos béremeléshez kösse.

A szakszervezetisek felidézték, hogy a Szlovákiában működő bankok nettó nyeresége az idei év első felében csaknem 47%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. „A tavalyi 12,8%-os átlagos infláció mellett a szlovák piac egyik legnagyobb banki szereplője sem emelte 2023-ban átlagosan 6%-nál nagyobb mértékben az alkalmazottak bérét“ – mondta Svetozár Michálek, a szakszervezet elnöke. Ezt összehasonlította például az államigazgatásban a bérek fokozatos, 7% plusz 10%-os emelésével.

Szerinte az is feltűnő, hogy a Szlovákiában működő bankok külföldi tulajdonosai nem ugyanazt a mércét alkalmazzák a munkavállalókkal szemben, mint más országokban. „Belgiumban például tavaly többször is az inflációval összhangban történt a béremelés, Ausztriában az átlagos inflációt meghaladó 1%-os béremelésben állapodtak meg az ágazatban, és Olaszországban is hasonlóan néz ki a helyzet. Ebből a három országból származnak a legnagyobb szlovákiai bankok tulajdonosai“ – hangsúlyozta Michálek.

Válaszában a Szlovák Bankszövetség rámutatott, hogy 2016 decembere óta nem vesz részt magasabb szintű kollektív tárgyalásokban, mivel erre nincs felhatalmazása. „A vállalati szintű kollektív alku, vagyis azokban a bankokban, ahol az alkalmazottak szakszervezetben vannak, nagyon jól működik, és hatékonyabbnak tartjuk“ – mondta a TASR-nek Daniela Gilányi, az SBA szóvivője.

A bankok, csakúgy, mint a szlovákiai munkaerőpiac más ágazatai, a béremelések tervezésekor a neves cégek bérfelméréseit használják. Emellett a kompenzációs rendszerek különböző modelljeit is használják, amelyek az egyéni munkavállalói értékeléshez vezetnek. „Az egyes bankok alapbérek konkrét százalékos növekedéséhez kötése nem tükrözi a jelenlegi helyzetet, és nem tartjuk helyesnek“ – tette hozzá a szóvivő.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban