Na hlavný obsah

Beregszászra látogatott az ukrán elnök, találkozott a magyar közösség képviselőivel is

Kárpátaljára látogatott szerdán Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki a Kárpátaljai Megyei Adminisztráció (OVA) vezetőségével tartott értekezleten megvitatta a biztonsági és szociális helyzettel kapcsolatos kérdéseket.

Beregszászra látogatott az ukrán elnök, találkozott a magyar közösség képviselőivel is
Foto: Twitter

Az ukrán elnök Telegram-bejegyzésében – a Kárpátalja.ma magyar hírportál csütörtöki közlése szerint – azt írta, hogy „a határ kérdése stratégiai fontossággal bír Kárpátalja számára“, és hogy „Kárpátalja a gazdasági és társadalmi növekedés egyik motorja lesz“.

Zelenszkij Beregszászon találkozott a kárpátaljai magyar közösség képviselőivel is. A Kárpátaljai Megyei Adminisztráció vezetőségével tartott értekezleten megvitatta a biztonsági és szociális helyzettel kapcsolatos kérdéseket. Az egész napos munkalátogatásról előzetesen nem tájékoztatták a nyilvánosságot.

„Mi valamennyien Ukrajna állampolgárai vagyunk, magyar és ukrán etnikumúak, és minden más nemzeti közösség. Valamennyien védelmezzük országunkat, segítünk harcosainknak, minden hősünknek.“ – fogalmazott Zelenszkij a korábban Twitterként ismert X közöségi oldalon, egyúttal megköszönte a magyar közösségnek a menekültek iránt tanúsított gondos és tiszteletteljes magatartást és fogadtatást.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban