Na hlavný obsah

A bántalmazás gyűlöletet szül, ha nem kezeljük a traumát

A roma holokauszt szerdai emléknapját beárnyékolta az, indokolatlanul elhúzódó dunaszerdahelyi rendőrségi ügy, melynek tárgya romák elleni rasszista indíttatású támadás. Az eset számos társadalmi problémára hívta fel a figyelmet.

A bántalmazás gyűlöletet szül, ha nem kezeljük a traumát
Foto: Think Stockphotos

Szerdán volt a roma holokauszt emléknapja, szerte az országban megemlékezéseket tartottak, akárcsak Dunaszerdahelyen, ahol viszont egy rasszista bűncselekmény és egy indokolatlanul elhúzódó rendőrségi eljárás árnyékolta be az országos szintű megemlékezéseket.

A történet, amivel a Pátria Rádióban is már többször foglalkoztunk röviden annyi, hogy tíz nappal ezelőtt valaki ismeretlen, maró hatású anyaggal permetezett le egy járdát Dunaszerdahelyen, ami később többek közt komoly bőrsérüléseket okozott a rendszerint ott találkozó roma gyerekeknek és felnőtteknek.

Néhány nappal később az egyik érintett nő meglátta, ahogy egy férfi ugyanazt a területet permetezi le valamivel. Rászólt az illetőre, mire a férfi agresszív és obszcén módon, rasszista szitkokkal reagált, majd lefújta a nőt is.

 Az ismeretlen anyagtól súlyos bőrsérüléseket szereztek a gyerekek is, a konfliktus viszont az ő megélésüket nem taglalja, csupán az elkövető és a szülők közti összetűzéseket.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban