Na hlavný obsah

Szoboszlai útja a Liverpoolba

A magyar futball világraszóló sikere, hogy Európa egyik legnagyobb múltú és presztízsű csapatába igazolt a válogatott csapatkapitánya.

Szoboszlai útja a Liverpoolba
Foto: Liverpool FC

A közelmúltban bombameglepetésként találta a sajtó Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolását. A 22 éves játékos, a magyar utánpótlásrendszert megkerülve, az édesapja által alapított Főnix Gold FC csapatában kezdte a karrierjét. Később Ausztriába került, ahol Salzburgban mutatta meg a páratlan tehetséget. Ekkor már felfigyeltek az átlagon felüli képességeire a kontinens legjobb klubcsapatai. Az osztrák ligából a német bajnokság egyik topcsapatához, a Lipcséhez került, ahol Bundesliga egyik legjobb játékosa lett. Mindeközben a magyar válogatott vezérévé vált, csapatkapitányként fontos gólokkal segítette a nemzeti tizenegy sikereit.

A lipcsei szerződésből a Liverpool 70 millió euróért vásárolta ki az elmúlt évtizedek legnagyobb magyar tehetségét.  A Mersey-parti gárda tizenkilencszer nyerte meg az angol bajnokságot és hatszor ültek fel Európa trónjára. Világszerte több tízmillió szurkolóval rendelkező csapat a német edző, Jürgen Klopp vezetésével, az elmúlt években sikert sikerre halmozott, megnyerték a Premier Leaguet és a Bajnokok Ligáját. 22 évesen magyar futballista még nem jutott el a klubfutball csúcsára, Szoboszlai az első aki ennyi idősen meghatározó szerepet tölthet be egy ekkora presztízsű csapatban és Klopp pedig egy olyan vezetőedző aki kezei alatt még többet fejlődhet.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Sport rovatban