Na hlavný obsah

Nagy-Britannia 2030-tól betiltja a belső égésű motorral ellátott autók értékesítését

Nagy-Britannia 2030-tól betiltja a belső égésű motorral felszerelt gépjárművek értékesítését, emellett átgondolják a lakóépületek karbonsemlegességével kapcsolatban kitűzött célokat is - derül ki Michael Gove szintemelkedésért felelős miniszter nyilatkozatából.

Michael Gove
Foto: SITA/AP

Utóbbival összefüggésben úgy fogalmazott, olyan időket élünk, amikor sok ember számára már most gondot okoznak költségeik, ezért megfontoltan kell olyan változásokat bevezetni, amik a hétköznapi életet érintik.

A lakóépületek bérbeadóinak segítésére a kormány enyhíteni fog az időkereten, ami alatt el kell érni az energiafelhasználás csökkentését.

A miniszter szerint emellett át kell gondolni azt a programot is, melynek keretein belül állami támogatással 600 ezer hőszivattyút telepítenének a szigetország otthonaiba 2028-ig.

Telepített hőszivattyúk tekintetében a tavalyi évben Nagy-Britannia európai szinten sereghajtónak számított, ezzel szemben azonban a kontinens országaival összehasonlítva náluk van a legsűrűbb gázhálózat, mindez pedig jelentős változásokra szorul, ha 2050-re a szigetország el akarja érni a teljes karbonsemlegességet.

(ČTK)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban