Na hlavný obsah

Budapest és Milánó is otthont adna a 2026-os és 2027-es labdarúgó BL-döntőnek

Az Európai Labdarúgó Szövetség június 18-i, keddi közlése szerint Magyarország és Olaszország érdeklődik a Bajnokok Ligája 2026-os és 2027-es döntőjének rendezése iránt.

Sevilla – Roma Európa Liga-döntő labdarúgó-mérkőzés a budapesti Puskás Arénában, 2023. május 31-én.
Foto: SITA/AP

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján arról adott tájékoztatást, hogy Magyarország az idén az Európa-liga fináléjának otthont adó Puskás Arénával pályázik a BL-döntőre, míg Olaszország a milánói San Siróval.

A két kandidáló egyúttal azt is jelentheti, Budapestnek nagyon jó esélye van arra, hogy 3 vagy 4 év múlva megrendezze a világ legrangosabb klubsorozatának döntőjét.

Az UEFA arról is beszámolt, hogy a női BL-döntő vendégül látására Németország, Norvégia és Skócia jelentkezett, az Európa-liga döntőjét pedig Németország, Románia, Skócia és Törökország, míg a Konferencia-ligáét Németország, Izrael, Norvégia, Skócia, Svájc és Törökország szeretné megrendezni 2026-ban vagy 2027-ben.

Az UEFA tagszövetségeinek július 17-ig kellett jelezniük érdeklődésüket az egyes eseményekre, de ez még nem jelent hivatalos pályázást, azokat február 24-ig kell benyújtani, majd az UEFA végrehajtó bizottsága jövő májusban dönt a 8 döntő helyszínéről.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke áprilisban a szervezet közgyűlésén jelezte, hogy pályázni fognak a következő elérhető, azaz 2026-os BL-döntőre. Akkor az MTI érdeklődésére azt mondta a sportvezető, várhatóan sok pályázó lesz. Szerinte előnyt jelent, hogy a nemzetközi meccsek szervezésével maradéktalanul elégedett az UEFA, hátrányt pedig, hogy vannak sokkal nagyobb stadionok.

„Feltett szándékunk a pályázás, nem is indulunk rossz pozícióból, de nem feltétlenül leszünk nyertesek. Addig pályázunk, amíg nem nyerünk“ – fogalmazott az MLSZ-közgyűlésen Csányi.

A jövő évi BL-döntőt a londoni Wembley Stadionban, míg a 2025-öst a müncheni Allianz Arénában rendezik.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Sport rovatban