Na hlavný obsah

Az önkormányzatok kompenzálására szólította fel a kormányt Sulík és Heger

Támogatásáról biztosította az önkormányzatokat az SaS, és a 108 millió eurós energetiaár-kompenzáció legalább részleges kifizetésére szólította fel a kormányt. Eduard Heger, a Demokrati elnöke szintén azzal a felhívással fordult Ódor Lajos kormányfőhöz, hogy fizesse ki a támogatásról szóló májusi memorandumba foglaltakat, amely végül nem lett aláírva.

Illusztráció
Foto: GettyImages

„Rendkívül fontos, hogy a hivatalnokkormány legalább részben kompenzálja az önkormányzatokat, az átfogó, rendszerszintű végleges megoldást pedig az új kormányra hagyná. Így elkerülhető lenne, hogy egyes politikusok populista céljaikra használják fel a helyzetet” – jelentette ki az SaS elnöke, Richard Sulík. Szerinte a jelenlegi helyzet Igor Matovič (OĽaNO) és Eduard Heger (Demokrati) kormányának döntései miatt állt elő.

Heger kijelentette, a kormánya 200 millió eurót különített el az önkormányzatok megsegítésére, és az összeg közel fele még mindig rendelkezésre áll.

Felszólította a hivatalnokkormányt, hogy hozzon határozatot a kifizetéséről, mert ennek halogatása lehetőséget teremt arra, hogy egyesek visszaéljenek a kampányban a kialakult helyzettel.

Heger nyilatkozata ellenkezik Ódor Lajos miniszterelnök és a pénzügyminisztérium azon állásfoglalásával, hogy a szóban forgó összeg nem áll a kormány rendelkezésére.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban