Na hlavný obsah

Rimaszombat: Jelentős beruházásról szóló tanúsítványt hagyott jóvá a Winkelmann számára a kormány

A kormány július 6-án, csütörtökön jóváhagyta a gazdasági minisztérium javaslatát a „Winkelmann Building + Industry víztartálygyártó-üzem Rimaszombat” elnevezésű beruházási projekt tanúsítványának kiállítására.

Foto: SITA

A jelentős beruházásról szóló engedély kiállítására vonatkozó javaslat egyrészt a Szlovák Köztársaság azon kötelezettségére való tekintettel került benyújtásra, amely szerint a kérelem benyújtásától számított 60 napon belül köteles azt kiállítani, ha a kérelem megfelel a jogszabályi követelményeknek.

A kötelezettség a Reflex SK, s. r. o., a Szlovák Köztársaság és az MH Invest, s. r. o. között 2023. május 24-én kötött szerződésből ered. Folyamatban a szóban forgó beruházási megállapodás kiegészítése, mely kiegészítés a szerződéses jogokat és kötelezettségeket a Reflex SK-ról a kérelmezőre ruházza át – ismertette a gazdasági tárca.

A gazdasági minisztérium tájékoztatása szerint a beruházás a rimaszombati ipari park stratégiai területén valósul meg. A beruházás megvalósításával kapcsolatos befektetési költségek minimális összege eléri a 110 117 898 eurót. A kérelmező a beruházással közvetlen összefüggésben 452 új munkahelyet kíván teremteni

A gazdasági tárca a kormányanyagban hozzátette, hogy a beruházás célja egy új, fűtési és melegvízellátási technológiai rendszerekhez szükséges víztartályok gyártására specializálódó ipari létesítmény megvalósítása.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban