Na hlavný obsah

Nem nyújt be fegyelmi indítványt Pamela Záleská bírónő ellen a Bírói Tanács elnöke

A Bírói Tanács elnöke, Ján Mazák nem él fegyelmi indítvánnyal a Specializált Büntetőbíróság bírája, Pamela Záleskával szemben – erősítette meg a Bírói Tanács hivatalának szóvivője, Veronika Müller. A vádlott H. Lehel hozzátartozói által a bíróval szemben benyújtott javaslatot Mazák megalapozatlannak értékelte.

Ján Mazák 2021. december 14-én.
Foto: SITA

A Szlovák Köztársaság Bírói Tanácsának (SR SR) elnöke, Ján Mazák azzal érvelt, hogy a tanács júniusi ülésén a szenátus tagjainak, az asszisztensnek, az ügyésznek, és az Igazságügyi Rendészet és a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) tagjainak vallomásai és okirati bizonyítékai „félreérthetetlenül igazolták, hogy a szenátus elnöke az alperes H. Lehel ügyében a főtárgyalás során nem sértett meg semmilyen jogszabályi kötelezettséget az alperes egészségi állapotával kapcsolatban, különösen ami az inzulin beadását illeti, és így a bírói kötelezettségeket sem sértette meg”.

Ezért a kezdeményezést teljes egészében megalapozatlannak értékelte.

„A Bírói Tanács elnöke ezzel a döntéssel azonosult a Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) elnökének következtetéseivel, aki ugyanezen okok miatt nem nyújtott be fegyelmi javaslatot a kinevezett bíró ellen” – áll Mazák állásfoglalásában.

H. Lehel családja azt állította, hogy a bíró az áprilisi főtárgyaláson többször nem engedélyezte a vádlottnak az inzulin beadását, aminek következtében összeesett. Pamela Záleská bírónő mindezt hazugságnak nevezte.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban