Na hlavný obsah

Visszavonja a rendkívüli ülés összehívására tett javaslatot a Smer-SD

A Smer-SD visszavonja a parlament rendkívüli ülésének összehívására tett javaslatát – jelentette be a párt elnöke, Robert Fico, mondván, nincs értelme a június 14-i, szerdai parlamenti ülésnek, mivel kommunikációs kampányát a NATO a parlamenti választások utáni időszakra halasztotta.

Robert Fico
Foto: SITA

Az ellenzéki, Robert Fico vezette Smer-SD bírálattal illette a NATO tervezett kampányát, azt állítva, hogy általa meg akarja változtatni az Ukrajnának nyújtott katonai segélyekkel kapcsolatos véleményeket, miközben a Smer-SD szavazóit veszi célba, amit a párt választási kampányba való beavatkozásként értékelt.

Fico megjegyezte, a NATO kommunikációs kampányát nyárról októberre helyezik át, amiről elmondása szerint Peter Bátor szlovák NATO-nagykövet tájékoztatta.

Fico üdvözli a döntést, és a Smer-SD politikai sikerének tartja. Továbbra is követeli, hogy a kampányt hivatalosan a NATO égisze alatt folytassák le. A halasztás állítólagos oka, hogy a kampányt biztosító ügynökségre kiírt pályázat késik.

A rendkívüli ülésen ugyancsak foglalkozni kívántak a kérdéssel, miszerint bizonyos szlovák állami hivatalnokok és kormányon kívüli szervezetek képviselői Brüsszelben tettek látogatást, ahol Robert Fico, a Smer-SD elnöke szerint az ellenzéket azzal vádolták meg, hogy amennyiben megnyeri a választásokat, ez fenyegetést jelent Szlovákia NATO-tagságára.

A képviselők az ülés összehívására tett javaslatban az amerikai nagykövetség óriásplakát-kampányát is kritizálták. Robert Fico ugyanakkor most megjegyezte, hogy ezeket a témákat már elég széles körben kommunikálták.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban