Na hlavný obsah

Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével találkozott Ódor Lajos kormányfő

Szlovákia Európa-párti orientációjáról, a közös értékekről, a szabadságról és a jogállamiságról tárgyaltak.

Ursula von der Leyen és Ódor Lajos.
Foto: SITA

Ódor Lajos miniszterelnök szerdán találkozott Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével. Szlovákia Európa-párti orientációjáról, a közös értékekről, a szabadságról és a jogállamiságról tárgyaltak. A helyreállítási tervről, valamint az Ukrajnában előállított mezőgazdasági termékek behozatalával kapcsolatos kérdésekről is egyeztettek – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a kormányhivatal sajtóosztálya.

„Számos kérdésről kell tárgyalnunk az Európai Bizottsággal, különösen a REPowerEU új, zöld témájáról“ – mondta a miniszterelnök.

A kormányfő leszögezte, hogy meg kell találni a legjobb, a partnerekkel közös megoldást a mezőgazdasági termékek Ukrajnából történő behozatalának ügyében, ugyanakkor – ahogy fogalmazott – szükségesnek tartja azt is, hogy az EB reflektáljon a fenntartásainkra.

A kormányfő megismételte, Szlovákia egyike az Ukrajna uniós integrációját támogató országoknak. „Egy stabil és fejlett Ukrajna stabil és fejlett Szlovákiát jelent“ – hangsúlyozta Ódor, és hozzátette, Szlovákiának vannak tapasztalatai a reformokkal és az integrációs folyamatokkal, és ebben segíteni akarja keleti szomszédját.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban