Na hlavný obsah

Megkezdődött Ľubica R. pere a mezőgazdasági támogatások ügyében a Specializált Büntetőbíróságon

A bazini Specializált Büntetőbíróságon május 26-án, pénteken megkezdődött Ľubica R., a Smer-SD egykori képviselőjének agrártámogatási pere. A vádlott ártatlannak vallotta magát - közölte a bíróság szóvivője, Katarína Kudjáková.

Ľubica R.
Foto: SITA

„A bíróság megnyitotta a főtárgyalást, a vádlott személyesen jelen volt, nem volt hajlandó vádalkut kötni az ügyésszel, az ügyész ismertette a vádiratot, amelyre a védelem reagált. A vádlott ártatlannak vallotta magát“ – mondta a Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) szóvivője, Katarína Kudjáková, hozzátéve, hogy a tárgyalás június 23-án tanúk kihallgatásával folytatódik.

A per kezdetét korábban kétszer is elhalasztották a vádlott munkaképtelensége miatt. A Szlovák Köztársaság Különleges Ügyészi Hivatalának (ÚŠP SR) ügyésze januárban emelt vádat Ľubica R. ellen.

A vádban az Európai Unió (EU) pénzügyi érdekeinek sérelmére irányuló, folytatódó bűncselekményről és támogatási csalásról van szó.

A sajtóban közölt értesülések szerint Ľubica R. cége még olyan földterületekre is agrártámogatást kapott, amelyek nincsenek a birtokában, illetve amelyeket nem művel meg. Az ügyben 2018 óta folyik a nyomozás.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban