Na hlavný obsah

A várandós nőket segítő törvényről tárgyalnak a képviselők

A várandós nők megsegítéséről szóló törvényjavaslat megvitatásával kezdték a parlament képviselői a 90. ülésszak negyedik hetét. Május 23-án, kedden délelőtt Peter Cmorej, az SaS képviselője szólalt fel a vitában.

Foto: SITA

Az említett javaslatot Anna Záborská (OĽaNO) nyújtotta be.

Záborská például javasolja, hogy várandós anyák is igénybe vehessék a szükséglakást a várandósság idejére, illetve a szülést követő 3 évig, ha ők gondoskodnak a gyermekről.

Peter Cmorej (SaS) szerint ugyanakkor a javaslatból hiányoznak a követelés alkalmazhatóságának feltételei. A valóságban szerinte semmi sem fog történni.

Javasolják továbbá a születési támogatás új hozzájárulással történő kiegészítésének bevezetését, amelyre abban az esetben keletkezne jogosultság, ha egészségkárosult gyermek születik.

Cmorej ezt ugyan ösztönzőnek tartja, de kíváncsi lenne arra, hogy miként támogat az állam a továbbiakban egy olyan anyát, akinek a gyermeke egészségkárosult.

Az ülés napirendjén még több képviselői javaslat megvitatása is szerepel.

Kedden délelőtt egyébként számos megvitatott javaslatról szavaznak a képviselők, a múlt hét végén ugyanis a plénumban nem került sor szavazásra.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban