Na hlavný obsah

A buszbaleset 12 sérültje a pozsonyi kórházban fekszik, hármuk állapota kritikus

A május 15-én, hétfőn a D2-es autópályán történt buszbaleset 12 sérültjét a Pozsonyi Egyetemi Kórházban ápolják, közülük 3-an kritikus állapotban vannak, gépi lélegeztetésre szorulnak – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a kórház szóvivője, Eva Kliská.

Foto: TASR

Két könnyebb sérültet a tervek szerint még május 16-án, kedden hazaengednek.

„A többieket közepesen súlyos vagy súlyos sérülésekkel kezelik“ – tette hozzá a szóvivő.

Hétfőn összesen 29 beteget szállítottak a pozsonyi kórházba.

„Tegnap 8 pácienst láttunk el súlyos, kettőt közepesen súlyos, és 19-et könnyű sérülésekkel“ – tette hozzá a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) szóvivője, Eva Kliská.

Négy, 70 és 78 év közötti, közepes és súlyos állapotban levő sérültet kezelnek a szakolcai kórházban.

„Többszörös töréseket, zúzódásokat, agyrázkódást szenvedtek“ – mondta a TASR hírügynökségnek a kórház szóvivője, Martina Pavliková.

Az egyik beteget azonnal meg kellett műteni.

„Tegnap óta nincs nagyobb változás, állapotuk továbbra is súlyos“ – tette hozzá Pavliková.

Nyolc sérültet a malackai kórházba szállítottak a baleset után, 3-at már hazaengedtek.

„A továbbra is a kórházunkban fekvő 5 páciens közül 4-et a sebészeten, 1-et pedig az aneszteziológiai és intenzív osztályon kezelnek“ – mondta a TASR-nek a kórház kommunikációs munkatársa, Martina Šoltésová és hozzátette, mindegyik páciens állapota stabil.

Egy teherautó és egy autóbusz ütközött össze május 15-én, hétfőn reggel a D2-es autópályán, Jókút irányában. A közlekedési balesetnek 1 halálos áldozata van, 13-an súlyos, 8-an közepesen súlyos, 38-an pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül már 35-en Magyarországon vannak, a szlovák kórházakban még 23 utast kezelnek – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Menczer Tamás elmondta: a szlovák országos rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a baleset vizsgálata még tart, annak okáról egyelőre nem nyilatkoznak, nem adtak hivatalos tájékoztatást.

Hozzátette: a könnyebben sérült 37 utas közül 18-an még hétfőn késő délután, egy, az eredeti buszt is biztosító cég által küldött mentesítő járattal hazaérkeztek. Rajtuk kívül 17-en, akik gyors orvosi ellátást kaptak, szintén hazaindulhattak az éjjel egy másik busszal, így már összesen 35-en vannak Magyarországon az utasok közül – foglalta össze az államtitkár.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban