Na hlavný obsah

Politikusok, pártok a szakértői kormányról…

A parlamenti és a parlamenten kívüli pártok is vegyesen értékelték a Eduard Heger megbízott miniszterelnök lemoindását.

Politikusok, pártok a szakértői kormányról…
Foto: TASR

Eduard Heger megbízott miniszterelnök nem tudta kihasználni a kormányban rejlő lehetőségeket, hogy Szlovákiát előbbre vigye – közölte az ellenzéki SaS.

A parlamenten kívüli Hlas-SD Eduard Heger ideiglenesen megbízott kormányának távozását szükséges lépésnek tartja a politikai paletta stabilizálásához. A párt bejelentette, hogy nem fog bizalmat szavazni a szakértői kormánynak.

A parlamenten kívüli KDH úgy véli, hogy Zuzana Čaputová köztársasági elnök pártatlanul fog viselkedni az ügyvivő kormány idején.

Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke azt mondta, hogy Hegernek 2022 decemberében kellett volna lemondania ideiglenes miniszterelnöki tisztségéről, amikor kormányának bizalmatlansági szavazást adtak. Ódor Lajos jelölését a kormányfői posztra jónak mondta.

Az ugyancsak parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia (PS) minden olyan lépést támogatni fog, amely segít csökkenteni a káoszt az országban.

A parlamenten kívüli SNS elkerülhetetlen lépésnek tartja Eduard Heger távozását az ideiglenes miniszterelnöki posztról. A párt a parlamenten kívüli Republika is mielőbbi előrehozott parlamenti választásokat sürget.

Ha rosszul áll össze a Zuzana Čaputová által összeállítottt kormány, az jelentősen megnehezítheti a helyzetet a parlamenti választásokig, véli a Za ľudí.

A parlamenten kívüli jobbközép pártokat tömörítő Magyar Fórum, Szlovákiai Polgári Demokraták, a Régiókért, a Roma Koalíció, és Demokrata Párt üdvözli Heger távozásátt. Simon Zsolt felszólítja a parlamenti pártokat, hogy konstruktívan, politizálás nélkül viszonyuljanak az ügyvivő kormányhoz. (TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban