Na hlavný obsah

Ipolyságon megoldódni látszik a gyógyszertár kérdése

Ipolyság város vezetése azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az egykori járási székhely újra a régió központja legyen, a megfelelő szintű közigazgatási, egészségügyi és kulturális szolgáltatásokkal álljon a lakosság rendelkezésére. Most az egészségügy területén történt előrelépés, új gyógyszertár nyílik a kórház területén. „Nagyon reményteli, hogy jelenlegi vezetés a képviselőkkel együtt kész azon dolgozni, […]

Ipolyságon megoldódni látszik a gyógyszertár kérdése
Foto: TASR/AP

Ipolyság város vezetése azt a célt tűzte ki maga elé, hogy az egykori járási székhely újra a régió központja legyen, a megfelelő szintű közigazgatási, egészségügyi és kulturális szolgáltatásokkal álljon a lakosság rendelkezésére.

Most az egészségügy területén történt előrelépés, új gyógyszertár nyílik a kórház területén. „Nagyon reményteli, hogy jelenlegi vezetés a képviselőkkel együtt kész azon dolgozni, hogy a kulcsfontosságú szegmensekben, mint az oktatás, lakhatás, energiapolitika vagy az egészségügy előremutató döntéseket hozzon és a tettek mezejére lépjen“ – emelte ki Zachar Pál, polgármester.

Mint elmondta, a városban évek óta fennálló probléma, hogy a régió lakossága hétköznap délutánonként vagy hétvégén nem jut hozzá bizonyos szolgáltatásokhoz. Az esti órákban és hétvégén nyitva tartó gyógyszertár égető hiányát már az előző vezetés is felismerte, akkor a testület arról döntött, hogy szólítsák meg azokat az üzleti partnereket, akikkel közösen gyógyszertárat tudnak nyitni – úgy, hogy annak résztulajdonosa legyen a város.

„Surányban már volt egy ilyen sikeres modell, felkerestük hát Surány polgármesterét, ahol beszámoltak az eddigi tapasztalatokról, s mindezek alapján úgy döntöttünk, hasonlóan járunk el Ipolyságon is. Rampasek mérnök úrral és Foltín úrral elkezdtük a kommunikációt, tisztáztuk az együttműködés részleteit. Az ipolysági képviselő-testület múlt csütörtökön jóváhagyta a társasági szerződést egy új kft. létrehozásáról, s múlt pénteken nyilvános eseményen sor került a szerződés aláírására. Az új gyógyszertár székhelye a kórház területén lesz, ez egyértelmű jele annak, hogy szeretnénk a kórházat is újjáéleszteni. A képviselők jóváhagytak egy bérleti szerződést is új rendelő létrehozásáról, s további egészségügyi szolgáltatókkal egyeztetünk“ – részletezte Ipolyság vezetője.

A tervek szerint az új gyógyszertárat ősszel nyitnák meg, hétköznaponként estig nyitva tart majd és hétvégi szolgálatot is biztosít.

(sekretariát primátora mesta Šahy-Ipolyság polgármesteri hivatalának titkársága)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban