Na hlavný obsah

Az Oktatási Minisztérium felhívást tett közzé az egyetemi infrastruktúra fejlesztésének támogatására

A pályázat célja az egyetemek stratégiai fejlesztésének támogatása és versenyképességük növelése nagyobb egységekbe történő összevonásukkal.

Az Oktatási Minisztérium felhívást tett közzé az egyetemi infrastruktúra fejlesztésének támogatására
Illusztráció Foto: MTI/Balogh Zoltán

A Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos Kutatási és Sportminisztériuma (MŠVVaŠ) pályázatot hirdetett az egyetemi infrastruktúra stratégiai fejlesztésének támogatására. A felhívás a megújítási tervből valósul meg. Az oktatási minisztérium a honlapján tájékoztat róla.

„A felhívás célja az egyetemek stratégiai fejlesztésének támogatása és versenyképességük növelése nagyobb egységekbe való összevonás, átfogó rekonstrukció, korszerűsítés és integrált kutatási, oktatási és szállásinfrastruktúra kiépítése révén“ – közölte a minisztérium. Ezek a célok összhangban vannak a megújítási terv nyolcadik komponensének fő célkitűzésével, melynek címe „A szlovákiai egyetemek teljesítményének javítása“.

Támogatható pályázók azok az egyetemek és állami egyetemek, amelyek legkésőbb 2026. március 31-ig benyújtják a felsőoktatási törvény szerinti konzorcium létrehozására vonatkozó projekttervet, útitervvel, beruházási tervvel és a projekt becsült költségvetésével együtt. A felhívás április 14-én zárul.

Az egyetemek konzorciumokhoz való csatlakozására 72 millió eurót különítenek el a megújítási  tervből.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban