Na hlavný obsah

Az Európai Parlament is csatlakozik a melegellenes törvény miatt Magyarország ellen indított perhez

Az Európai Bizottság arra kéri az EU Bíróságát, hogy állapítsa meg, hogy Magyarország megsértette az uniós jogból eredő kötelezettségeit.

Az Európai Parlament is csatlakozik a melegellenes törvény miatt Magyarország ellen indított perhez
Foto: europa.eu

Az Európai Parlament (EP) jogi bizottsága kedden úgy döntött, hogy a képviselő-testület is részt vesz az Európai Bizottság oldalán (EB) a melegek jogait sértő törvényi rendelkezések miatt Magyarország ellen indított perben. A magyar rendelkezés miatt már elindult egy kötelezettségszegési eljárás, ám ez nem vezetett eredményre, ezért az Európai Bizottság az Európai Unió Bíróságához fordult a keresetével.

Az Európai Bizottság arra kéri az EU Bíróságát, hogy állapítsa meg: Magyarország megsértette az uniós jogból eredő kötelezettségeit, amikor elfogadta a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről és a gyermekek védelméről szóló törvénymódosításokat.

Az EB a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítése és/vagy megjelenítése tekintetében foglalt tilalmak és korlátozások miatt fordult az EU bíróságához.

(telex)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban