Na hlavný obsah

Megszűnt a koronavírus-fertőzöttek kötelező karanténja

A Közegészségügyi Hivatal március 20-tól, azaz már hétfőtől eltörli a koronavírus-fertőzöttek kötelező ötnapos karanténját.

Megszűnt a koronavírus-fertőzöttek kötelező karanténja

Azt azonban érdemes észben tartani, hogy a kormányközlönyben megjelent rendelet a széles körben hatályos izoláció hiányában is otthonmaradásra inti a fertőzöttek.

„Köszönhetően a vírus jelenleg terjedő variánsainak és a betegségen átesett vagy teljes oltási védettséget élvező lakosok arányának, nem szükséges a kötelező karantén. A Covid-19 ezzel a többi légúti megbetegedés szintjére kerül, amikor az emberek az aktuális egészségi állapotuk alapján védik saját magukat és a környezetükben levőket” – közölte még korábban Ján Mikas országos tiszti főorvos.

A maszkviselés jelenlegi szabályai nem módosulnak tekintve, hogy a többi légúti betegség jelenlegi előfordulása miatt is hasznos ez a rendelkezés. Maszkot jelenleg az egészségügyi intézményekben, az orvosi várótermekben, a gyógyszertárakban kell viselni, továbbá a szociális ellátást nyújtó intézetek alkalmazottainak és a látogatóknak.

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban