Na hlavný obsah

Betilthatják a TikTok alkalmazást az USA-ban

A Fehér Ház támogatja a kínai fejlesztésű TikTok alkalmazás teljes betiltását célzó törvényjavaslatot az Amerikai Egyesült Államokban - tájékoztatott Jake Sullivan, nemzetbiztonsági tanácsadó.

Jake Sullivan
Foto: TASR/AP


A Fehér Ház támogatja a kínai fejlesztésű TikTok alkalmazás teljes betiltását célzó törvényjavaslatot az Egyesült Államokban. Erről Jake Sullivan, nemzetbiztonsági tanácsadó számolt be.

A javaslatot a demokrata és a republikánus törvényhozók is pártolják. Sullivan szerint a törvénytervezet lehetővé teszi, hogy megakádolyozzanak bizonyos külföldi kormányokat abban, hogy visszaéljenek technológiai szolgáltatásokkal.

„Jelenleg mindenki arról beszél, hogy mekkora veszélyt jelent a TikTok, és arról, hogy hogyan használhatja a kínai Kommunista párt amerikaiak megfigyelésére, vagy hogy hogyan terjeszthet Kína veszélyes üzeneteket az USA területén“ – mondta Mark Warner szenátor, aki a törvényjavaslatot beterjesztő csoport tagja.

A TikTok szolgáltatásait megközelítőleg 1 milliárd ember használja világszerte. Az Egyesült Államokban 100 millió körüli a felhasználók száma.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban