Na hlavný obsah

Jevgenyij Prigozsin szerint ha a Wagner most visszavonul Bahmutból, az egész front összeomlik

Oroszország pozíciói a kelet-ukrajnai Bahmut körül veszélybe kerülnek, ha csapatai nem kapnak lőszert - figyelmeztetett az orosz Wagner zsoldoshadsereg vezetője. „Ha a Wagner most visszavonul Bahmutból, az egész front összeomlik” - fogalmazott Jevgenyij Prigozsin.

Jevgenyij Prigozsin
Foto: TASR/AP

Ha a Wagner most visszavonul Bahmutból, az egész front összeomlik – üzente a csoport vezére Oroszország pozíciói a kelet-ukrajnai Bahmut körül veszélybe kerülnek, ha csapatai nem kapnak lőszert – figyelmeztetett az orosz Wagner zsoldoshadsereg vezetője.

„Egyelőre próbáljuk kideríteni az okot, hogy csak bürokratikus fennakadás történt-e, vagy árulás“ – mondta Telegram-csatornáján Jevgenyij Prigozsin, aki rendszeresen bírálja az orosz védelmi vezetőket, tábornokokat.

A múlt hónapban Szergej Sojgu védelmi minisztert és másokat „árulással“ vádolt, amiért visszatartották a lőszerellátást az emberei számára. Prigozsin azt is elmondta, csapatai aggódnak amiatt, hogy a kormány lehetséges bűnbakként akarja beállítani őket, ha Oroszország elveszíti a háborút.

„Ha a Wagner most visszavonul Bahmutból, az egész front összeomlik“ – tette hozzá.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban