Na hlavný obsah

Bezárja szlovákiai üzemét a Dr. Oetker

Várhatóan 2023 második felében bezárja Nagyszombat közelében működő üzemét a németországi székhelyű Dr Oetker. Az üzemben jelenleg 75-en dolgoznak. Eperjesi üzeme bezárásával a Vitana és Hamé márkák gyártásáról ismert norvég Orkla valószínűleg ugyancsak idén vonul ki az országból.

Foto: Shutterstock

Várhatóan 2023 második felében bezárja szlovákiai, Nagyszombat közelében működő üzemét a németországi székhelyű Dr. Oetker.

A különböző desszertek és pudingalapok gyártásáról elhíresült vállalat külföldi vezetősége szerint a Bélaház községben működő üzem elérte kapacitása maximumát, további működtetése pedig nem lenne kifizetődő az anyavállalat számára a megemelkedett költségek miatt.

Mivel a vállalatnak nincs más szlovákiai üzeme, ahova a termelést átcsoportosíthatná, így azt várhatóan más országban fogják elvégezni – olvasható a vállalat weboldalán. Az üzemnél jelenleg összesen 75-en dolgoznak.

A Vitana és Hamé márkák gyártásáról ismert Orkla norvég vállalat – eperjesi üzeme bezárásával – várhatóan szintén idén vonul ki az országból.

(DenníkN, TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban