Na hlavný obsah

Richard Raši bírálja, hogy államtitkár fogja vezetni az egészségügyi minisztériumot

Richard Raši, a parlamenten kívüli Hlas-SD alelnöke, a törvényhozás egészségügyi bizottságának tagja bírálja, hogy államtitkár fogja vezetni az egészségügyi minisztériumot, és azt kérdezi, kié lesz majd a felelősség?

A Hlas-SD alelnöke, Richard Raši.
Foto: TASR

Richard Raši, a parlamenten kívüli Hlas-SD alelnöke, a törvényhozás egészségügyi bizottságának tagja bírálja, hogy államtitkár fogja vezetni az egészségügyi minisztériumot, és azt kérdezi, ki viseli majd a felelősséget.

Raši sajtótájékoztatón reagált Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter távozására és Eduard Heger megbízott kormányfő a témában tartott sajtótájékoztatójára.

„Dr. Michal Palkovičot kinevezik államtitkárnak, de a visszahívott Heger kormányfő miniszternek fogja tekinteni, hiszen mit számítana valamiféle alkotmány? Ezért a Hlas-SD nagyon határozottan azt kérdezi: ki fogja viselni a politikai felelősséget az egészségügy állapotáért?” – fogalmazott Richard Raši.

„Elképzelhetetlen, hogy Heger és Matovič most egy mit sem sejtő patológusra hárítsa a felelősséget a saját kudarcaiért, és eljátsszák, hogy nekik semmi közük az egészségügyhöz” – tette hozzá.

„Az államfőt nem zavarja az alkotmány semmibe vétele, az, hogy államtitkári pozíciókból irányítják a minisztériumokat?” – mondta Raši, majd megismételte, hogy a kormány alkalmatlan, és még mindig van idő előbbre hozni a szeptemberi válaszokát.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban