Na hlavný obsah

Kórházfelújítási pályázatok: Heger górcsöve alá kerül Lengvarský

Eduard Heger kormányfő kikérte az egészségügyi miniszteri posztról frissen távozott Vladimír Lengvarský kézjegyével ellátott összes dokumentumot, beleértve a tárca honlapján közzétett, a transzszexuális felnőttek diagnosztizálásával és átfogó egészségügyi ellátásával kapcsolatos standard eljárásra vonatkozót is.

Vladimír Lengvarský (b) volt, és Eduard Heger (j) jelenlegi egészségügyi miniszter.
Foto: SITA

Az átmenetileg az egészségügyi tárca irányításával is megbízott ügyvivő miniszterelnök, Eduard Heger elrendeli a helyreállítási terv keretében kórházfelújításra meghirdetett pályázatok eredményeinek felülvizsgálatát. A kormányfő szokatlannak nevezte Vladimír Lengvarský volt egészségügyi miniszter eljárását.

„Tegnap, csupán néhány órával a miniszter távozása előtt nyilvánosságra lett hozva a kórházépítési és felújítási pályázat győzteseinek listája. Ezt nagyon szokatlan eljárásnak tartom. Annál is inkább, mert összességében 212 millió eurós beruházásokról van szó” – mondta Heger. Azt kifogásolja, hogy a hagyományos eljárást megkerülve a miniszter irodája tette közzé a listát.

Heger ezért kikérte a Lengvarský által a napokban aláírt összes dokumentumot, beleértve a transzszexuális felnőttek diagnosztizálásával és átfogó egészségügyi ellátásával kapcsolatos standard eljárásra vonatkozót is, amit a honlapján tett közzé a tárca.

„Ellenőrizzük a dokumentumokat és tájékoztatom a nyilvánosságot. (…) Biztos akarok lenni abban, hogy minden szabályosan és átláthatóan történt. Ha nem, meg kell tennünk a szükséges lépéseket” – szögezte le Eduard Heger.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban