Na hlavný obsah

Elfogadta Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter lemondását az államfő

Zuzana Čaputová államfő elfogadta Vladimír Lengvarský megbízott egészségügyi miniszter lemondását – jelentette be közös megbeszélésük után a leköszönő miniszter.

Vladimír Lengvarský
Foto: TASR

Zuzana Čaputová államfő elfogadta Vladimír Lengvarský megbízott egészségügyi miniszter lemondását – jelentette be közös megbeszélésük után a leköszönő egészségügyi miniszter.

„Sok mindent megéltem, de ebben a felállásban, amikor dacára annak, hogy minisztériumunk a helyreállítási tervet illetően színjeles – mivel a lezárt és meghirdetett pályázatok számát tekintve vezet – és dacára annak, hogy egymilliárd euró többletforrást sikerült beáramoltatni az egészségügybe, kollégáim munkáját mégis dehonesztálják, nem fogok tovább nyomás alatt dolgozni, egy olyan közegben, amely jelenleg káros, tele van politikai korrupcióval és politikai tapasztalatlansággal” – szögezte le Vladimír Lengvarský.

Rámutatott, kinevezésére éppen akkor került sor, amikor tetőzött a pandémia.

„Álltuk a sarat az oltás, a tesztelések, a kórházi és a járóbetegellátási szektor reformja tekintetében. Számos hatékony törvénymódosítást fogadtunk el, megbirkóztunk a teljesen felesleges orvossztrájkkal, amelyet politikájával a volt pénzügyminiszter és a kormányhivatal idézett elő” – összegezte hivatali idejének történéseit Vladimír Lengvarský.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban