Na hlavný obsah

Hat és fél tonna humanitárius segélyt küld Szíriába Pozsony

Szlovákia 6,5 tonna humanitárius segélyt, élelmiszert, higiéniai csomagokat és polgári védelmi felszerelést küld a földrengés sújtotta Szíriába.

Foto: TASR

Szlovákia 6,5 tonna humanitárius segélyt, élelmiszert, higiéniai csomagokat és polgári védelmi felszerelést küld Szíriába.

„A belügyminisztérium légi egysége takarókat, hálózsákokat és párnákat, továbbá orvosi felszerelést, így például kesztyűket, orvosi köpenyeket, kötszert, elsősegélycsomagokat és sebtapaszt szállít“ – közölte Roman Mikulec megbízott belügyminiszter.

A repülőgép március 1-jén, szerdán indul a földrengés sújtotta országba – tájékoztatott a belügyminisztérium szóvivője, Zuzana Eliášová. A gép a bejrúti repülőtéren száll le, a humanitárius segélyt a február elején történt földmozgás károsultjainak szánják.

Szíriában továbbra is háborús helyzet van, ezért a szállítmányt biztonsági és logisztikai okokból az Európai Bizottság (EB) humanitárius segélyekért felelős hivatalán keresztül, a Szíriai Nemzetközi Vörös Félhold Mozgalommal egyeztetve szárazföldi úton szállítják tovább a célállomásokra – fűzte hozzá Zuzana Eliášová

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban