Na hlavný obsah

Több mint negyedmillió elektronikus táppénzes papírt állítottak ki már az orvosok

A rendszer beindítása óta már több mint 250 ezer elektronikus táppénzes papírt állítottak ki az orvosok. A körzeti orvosok 2023. május 31-ig kaptak haladékot az új rendszerre való áttérésre és 2024-től a szakorvosok is csatlakoznak az ePN rendszerhez.

Foto: TASR

A rendszer beindítása óta már több mint 250 ezer elektronikus táppénzes papírt (ePN) állítottak ki az orvosok – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Szociális Biztosító (SP) szóvivője, Martin Kontúr.

„A szolgáltatás elindítása óta beérkezett ePN-ek száma 252 615, ebből 246 535 volt 10 napnál hosszabb betegszabadság. Már 1 816 orvos állított ki ePN-t, az új rendszerrel kapcsolatos minden statisztikai adat folyamatosan emelkedik“ – mondta Martin Kontúr.

Az orvosok 2022 június 1-jétől állíthatnak ki ún. ePN-t. Az átmeneti időszak alatt kettős rendszer van érvényben, a papíralapú és az elektronikus nyomtatványok is érvényesek.

A körzeti orvosok 2023. május 31-ig kaptak haladékot az új rendszerre való áttérésre, azaz eddig írhatnak ki papíralapú táppénzes papírt. A 2024 évtől kezdve a szakorvosok is csatlakoznak az ePN rendszerhez.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban