Na hlavný obsah

CIA-igazgató: az idei év kritikus lesz az orosz-ukrán háború kapcsán

Az idei év kritikus lesz abból a szempontból, hogy az Egyesült Államok minden eszközbeli és hírszerzési támogatást megadjon Ukrajna számára - jelentette ki a CIA igazgatója, William Burns.

William Burns
Foto: TASR/AP

Az idei év kritikus lesz abból a szempontból, hogy az Egyesült Államok minden eszközbeli és hírszerzési támogatást megadjon Ukrajna számára – jelentette ki a CIA igazgatója.

William Burns az ABC televíziónak adott interjúban azt fejtegette, hogy az orosz fél jelenleg nem gondol komolyan tárgyalásra, és mint fogalmazott, ebbe az irányba csak a hadszíntéren keresztül vezet út.

Hozzátette: az amerikai kormánynak azért kell megadnia minden segítséget Ukrajna számára, hogy erősebbek legyenek a harctéren és majd végső soron a tárgyalóasztalnál.

Burns szerint az orosz elnök az európaiak politikai kifáradására játszik, valamint arra, hogy idővel az Egyesült Államok figyelme is más ügyek felé fordul.

A CIA vezetője szerint az amerikai kormány biztos abban, hogy a kínai vezetés fontolgatja halált okozó felszerelések szállítását Oroszországnak.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban