Na hlavný obsah

Scholz: nem a fegyverszállítások hosszabbítják meg a háborút

Oroszország Ukrajna elleni háborúját nem a megtámadott ország önvédelmét segítő fegyverszállítások hosszabbítják meg - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár, aki szerint a vérontás befejezése csak Vlagyimir Putyin orosz elnökön múlik.

Olaf Scholz német kancellár (k) és a német hadsereg katonái egy Leopard 2 tank mellett egy 2023. január 25-i hadgyakorlaton a németországi Ostenholzban.
Foto: TASR/AP

Oroszország Ukrajna elleni háborúját nem a megtámadott ország önvédelmét segítő fegyverszállítások hosszabbítják meg – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár.

A kormányfő az orosz támadás elindításának évfordulójára közzétett videóüzenetében kiemelte, hogy hazája szilárdan Ukrajna mellett áll, a háborút pedig „nem a fegyverszállításaink hosszabbítják meg„.

„Éppen ellenkezőleg, minél hamarabb belátja Oroszország elnöke, hogy nem éri el imperialista céljait, annál nagyobb az esély a háború mielőbbi befejezésére“ – jelentette ki.

A vérontás befejezésének lehetősége Vlagyimir Putyin orosz elnök kezében van, „ő vethet véget ennek a háborúnak“ – mondta Olaf Scholz.

(MTI)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban