Na hlavný obsah

OĽaNO: Ha Ukrajna veszít, Szlovákia veszít

Ártatlan emberek tízezrei adták már életüket a mi szabadságunkért is, legyünk hálásak nekik és ne áruljuk el őket - jelentette ki az ukrajnai orosz invázió első évfordulóján az OĽaNO vezetője, Igor Matovič. Grendel Gábor házelnök-helyettes leszögezte: ma egy éve annak, hogy Vlagyimir Putyin hadserege megtámadta szomszédját. Ezért nem szabad, hogy a szomszédunkká legyen.

Igor Matovič (b) és Grendel Gábor (j).
Foto: TASR

Ha Ukrajna veszít, Szlovákia veszít. Ártatlan emberek tízezrei haltak már meg a mi szabadságunkért is. Legyünk hálásak nekik és ne áruljuk el őket – jelentette ki az ukrajnai orosz invázió első évfordulója alkalmából az OĽaNO vezetője, Igor Matovič.

Az OĽaNO frakcióvezetője, Michal Šipoš szerint Szlovákia a történelem helyes oldalán áll és kiemelte a háború borzalmai elől menekülő embereknek nyújtott polgári segítséget.

„Azok, akik arról győzködték önöket, hogy a védőoltásokban chipek vannak, hogy az Egyesült Államokkal kötött védelmi megállapodással amerikai katonai bázisok létesülnek az országban, hogy Oroszország soha nem fogja megtámadni Ukrajnát, ma azt állítják, hogy a béke elérésének egyetlen módja hagyni, hogy Oroszország elrabolja Ukrajnát. A béke elérésének valódi útja Ukrajna területének elhagyására kényszeríteni az utolsó megszállót is“ – hangsúlyozta Šipoš.

Az OĽaNO arra a következtetésre jutott, hogy ha a demokratikus világ egésze nem támogatta volna egy éven át Ukrajnát az orosz agresszorral szembeni védelmében, akkor Oroszország ma már Szlovákia határainál állna, és abban a félelemben élnénk, hogy Oroszország mikor akarja megkaparintani a mi országunkat is.

Grendel Gábor, házelnök-helyettes embertelen barbárságnak nevezte az ukrajnai háborút, amely életeket és egészséget fenyeget, vagyont rombol, és elveszi az ukránok egy jobb jövőre való reményét. „Ma egy éve annak, hogy Putyin hadserege megtámadta szomszédját. Ezért nem szabad, hogy a szomszédunkká váljon“ – szögezte le Grendel.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban