Na hlavný obsah

Čaputová: 5 év után fel kell tenni a kérdést, tisztességes országban élünk-e

A mai nap arra emlékeztet bennünket, mennyire fontos a demokrácia szempontjából az újságírók munkája - jelentette ki Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának 5. évfordulóján Zuzana Čaputová államfő.

Foto: TASR

A mai nap arra emlékeztet bennünket, mennyire fontos a demokrácia szempontjából az újságírók munkája. Egyúttal fel kell tennünk a kérdést, elértük-e a változásokat és tisztességes országban élünk-e, ahogy azt öt évvel ezelőtt követelték az emberek az utcákon – jelentette ki Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának 5. évfordulóján a pozsonyi Sznf téri emlékműnél Zuzana Čaputová államfő.

„Ami a tisztességes Szlovákiát illeti, alighanem a tisztesség szó az utolsó, ami eszünkbe jut a mai politikai helyzet láttán. A hazugságot alternatív véleményként akarják feltüntetni, és a politikusok gyakran előbb beszélnek, mint gondolkodnának. Ennek ellenére sosem szabad lemondanunk arról, hogy tisztességessé tegyük az országot” – jelentette ki az államfő. Az embereket arra kérte, a szavazóurnánál se felejtsék el, amikor választani mennek, hogy mit követeltek az 5 évvel ezelőtti tüntetéseken.

Az államfő szerint jó úton halad a súlyos bűncselekmények, korrupciós ügyek és hatalmi visszaélések felderítése. „Számos ügyet vizsgálnak és néhányat már le is zártak. Köszönhetően a becsületes nyomozóknak, ügyészeknek és bíróknak” – tette hozzá Zuzana Čaputová.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban