Na hlavný obsah

Elkezdődött a müncheni biztonságpolitikai konferencia

Münchenben elkezdődött a biztonságpolitikai konferencia, a világ legnagyobb ilyen rendezvénye, melyen idén is számos állam- és kormányfő vesz részt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette: az ukrán győzelemnek, Ukrajna uniós és NATO-tagságának, országa felszabadításának nincs alternatívája.

Foto: AP

Münchenben elkezdődött a biztonságpolitikai konferencia, a világ legnagyobb ilyen rendezvénye, melyen idén is számos állam- és kormányfő vesz részt.

Már a megnyitón ott volt Emmanuel Macron francia elnök és Olaf Scholz német kancellár, de itt lesz Kamala Harris amerikai alelnök és szinte minden uniós állam és kormányfő, valamint az Európai Bizottság tagjai.

A hivatalos megnyitót követő első központi panelbeszélgetésen bejeletkezett Volodimir Zelenszkij is. Az ukrán elnök beszédében a segítségnyújtás gyorsaságának fontosságát emelte ki.

Egyebek közt azt is mondta, hogy az ukrán győzelemnek nincs alternatívája, Ukrajna uniós és NATO-tagságának nincs alternatívája, az ország felszabadításának nincs alternatívája. Ez nem kompromisszum tárgya – szögezte le, mert ha Oroszország megszállja Ukrajnát, a fegyverei máris más nemzeteket céloznak meg.

(444.hu)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban