Na hlavný obsah

Élve mentettek ki egy anyát két gyermekével a romok közül Törökországban

228 órával a pusztító földrengések után élve mentettek ki egy anyát és két gyermekét a romok közül a törökországi Hatay tartományban. A jelenlegi hivatalos adatok szerint 35 418 ember vesztette életét Törökországban, a szíriai áldozatokkal együtt az elhunytak száma meghaladta a 40 ezret.

Mentőmunkások és orvosok húznak ki egy embert egy összedőlt épületből a törökországi Antakyában 2023. február 15-én.
Foto: TASR/AP

228 órával a múlt héten sújtó pusztító földrengések után élve mentettek ki egy anyát és két gyermekét a romok közül Törökországban – jelentette szerdán az Anadolu Ügynökség.

Az anyára és két gyermekére a pusztító földrengések által leginkább érintett törökországi Hatay tartományban találtak rá a mentők. Ezután a legközelebbi kórházba szállították őket.

A rendkívül erős, 7,8-es erősségű földrengés február 6-án éjjel rázta meg a török-szír határ környékét. Ezt követően még mintegy 200 utórengés volt észlelhető.

A jelenleg ismert hivatalos adatok szerint 35 418 ember vesztette életét Törökországban, a szíriai áldozatokkal együtt az elhunytak száma meghaladta a 40 ezret.

Törökországban hozzávetőleg 1,6 millió ember van ideiglenes menedékhelyen, és további 600 ezer ember hagyta el a térséget vagy evakuálták őket.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban