Na hlavný obsah

Sztrájk miatt szinte teljesen leáll ma a kassai tömegközlekedés

A munkabeszüntetéssel arra hívják fel a figyelmet, hogy nincs anyagi fedezet a Kassai Városi Tömegközlekedési Vállalat feladatainak teljesítéséhez.

Sztrájk miatt szinte teljesen leáll ma a kassai tömegközlekedés
Foto: SITA/Radoslav Maťaš

Keddre sztrájkot hirdettek a Kassai Városi Tömegközlekedési Vállalatnál (DPMK) működő szakszervezetek, szinte teljesen leáll a tömegközlekedés, csak két kórházhoz, továbbá a U. S. Steelhez fognak járni buszok, valamint Szilvásapáti (Vyšné Opátske) városrész iskolájához – tájékoztatott a vállalatnál (DPMK) működő Integrált Szakszervezet (IOZ) elnöke, Andrea Vindišová.

A „H” jelzésű járat szállítja majd az utasokat a Sznf (SNP) sugárúti és a Rastislav utcai kórházhoz, az „RA” jelzésű autóbuszok a U. S. Steelhez, figyelembe véve a műszakváltások időpontját is, valamint a gyár területén is biztosítva lesz a közlekedés. Valamennyi iskolajárat közlekedik Szilvásapáti városrészbe.


A szakszervezet közlése szerint a sztrájkkal arra akarják felhívni a figyelmet, hogy nincs anyagi fedezet a vállalat (DPMK) működtetéséhez és feladatai teljesítéséhez. A feltételeik közé tartozik, hogy ne legyenek elbocsátások a cégnél, továbbá az alkalmazottak munkakörülményeinek javítása és a megfelelő bérezés.


(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban