Na hlavný obsah

Az első sztrájkjukra készülnek a Tesla alkalmazottjai

A Tesla amerikai elektoromosautó-gyártó vállalat alkalmazottjai a cég történetének első sztrájkját készítik elő, többek között magasabb béreket követelve.

Az első sztrájkjukra készülnek a Tesla alkalmazottjai
Olaf Scholz német kancellár, Dietmar Woidke a brandenburgi tartomány elnöke és Elon Musk a Tesla vezérigazgatója a Berlin melletti üzem átadásán. Foto: TASR/AP

A Bloomberg amerikai lap beszámolója alapján a New York állambeli Buffalo (bafaló) Tesla üzemének dolgozói megkezdték szakszervezetbe tömörülésüket, annak ellenére, hogy az autógyártó vállalat eddig mindig sikeresen megakadályozta a szakszervezet létrehozását gyáraiban. Ha a buffalói gyár dolgozói sikerrel járnak a szakszervezet létrehozásában, később sztrájkba léphetnek.

Al Celli a szakszervezetet alapító szervezőbizottság szóvivője azt mondta, hogy magasabb bérekért és az egészségre káros munkaterhelés enyhítéséért küzdenek majd munkabeszüntetésükkel, szerinte ugyanis az emberek belefáradtak, hogy robotként kezeljék és folyamatosan megfigyeljék őket. Január végén az ismert milliárdos Elon Musk cége arról jelentett, hogy a tavalyi utolsó negyedévet 3,69 milliárd dolláros rekordnyereséggel zárták.

(napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban