Na hlavný obsah

A mentőcsapatok többsége elhagyja Törökországot

A német és az osztrák mentőegységek felfüggesztették a kutatást a romló biztonsági helyzet miatt Törökországban.

A mentőcsapatok többsége elhagyja Törökországot
A szlovák mentőcsapat tagjai a földrengés sújtotta Törökországban. Foto: MV SR

A nemzetközi mentőcsapatok többsége szombaton elhagyja Törökországot, mivel az utóbbi néhány órában már nem sikerült senkit élve kiemelni a földrengés után maradt romok alól. Az osztrák és a német szakszolgálatok is felfüggesztették a mentési munkákat Törökország földrengés sújtotta Hatay tartományban a romló biztonsági helyzet miatt.

Ez alátámasztja azt a vélekedést, miszerint a katasztrófát követő századik óra után már csodaszámba megy, ha valakit élve találnak. A magyarországi Hunor csapat egyelőre még a helyszínen marad.

Lantos Csaba, a mentőcsapat tagja a körülményekről elmondta, hogy éjszakénként akár mínusz 6-7 fok is lehet, de mostanra a magyar csapat tábora kiépült, van fűtés, valamint áram. Folyamatosan érkezik az ellátmány is a táborba: az élelem, a víz és az üzemanyag is biztosított.

A török elnök a fosztogatókkal szembeni fellépést és a helyreállítási munkálatok heteken belüli elindítását ígérte. Recep Tayyip Erdogan ma ismét meglátogatta egy a katasztrófasújtotta területet, ahol elmondta, hogy Dél-Törökországban épületek százezrei váltak lakhatatlanná, valamint ígéretet tett arra, hogy heteken beül megindulnak a helyreállítási munkálatok.

(mti)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban