Na hlavný obsah

Heger: MiG-29-eseket adhatunk Ukrajnának

Eduard Heger ügyvezető miniszterelnök a szlovák MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának való átadásáról tárgyal Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel Brüsszelben.

Eduard Heger megbízott miniszterelnök 2023. február 9-én az uniós vezetők rendkívüli brüsszeli csúcsán.
Foto: TASR/AP

Eduard Heger (OĽaNO) ügyvezető miniszterelnök a szlovák MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának való átadásáról tárgyal február 9-én, csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel Brüsszelben.

Zelenszkij csütörtökön reggel érkezett Brüsszelbe, ahol az Európai Parlamentben (EP) tartott beszédet, majd az uniós állam- és kormányfőkkel az Európai Tanács (ET) ülésén egyeztet.

Heger arról is beszélt, hogy az uniós vezetők az Európai Tanács ülésén is az Ukrajnának való segítségnyújtásról tárgyalnak.

Heger bírálta Robert Ficót, a Smer-SD elnökét és Peter Pellegrinit, a Hlas-SD első emberét, ugyanis a miniszterelnök szerint az Amerikai Egyesült Államokkal kötött védelmi szerződésről hazugságokat terjesztettek.

„Ma pedig a katonai mozgósításról terjeszt hazugságokat” – tette hozzá Ficóra utalva.

A megbízott kormányfő arról is beszélt, hogy a V4-es országok Ukrajna kérdésében megosztottak. Az egyik oldalon Lengyelország, Csehország és Szlovákia áll, míg Magyarország a háború kérdésében más állásponton van.

„Én ezt nem nevezném feszültségnek” – jelentette ki. Hozzátette, jó viszonyt szeretne fenntartani egyebek mellett Magyarországgal is.

(ujszo.com)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban