Na hlavný obsah

Szabadlábon az ügyészgyilkosságok előkészítésének egyik vádlottja, Dušan Kracina

Kiengedték az előzetes letartóztatásból az ügyészgyilkosságok előkészítésének egyik vádlottját, Dušan Kracinát. A Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bírósága február 7-én, kedden helybenhagyta a bazini Specializált Büntetőbíróság január 13-i határozatát.

Dušan Kracina (j) 2023. január 13-án, a bazini Specializált Büntetőbíróságon (ŠTS).
Foto: TASR

Kiengedték az előzetes letartóztatásból az ügyészgyilkosságok előkészítésének egyik vádlottját, Dušan Kracinát. A Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bírósága (NS SR) február 7-én, kedden helybenhagyta a bazini Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) korábbi határozatát – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Legfelsőbb Bíróság szóvivője, Alexandra Važanová.

„A Dušan K. büntetőügyében tartott zárt ülésen a Legfelsőbb Bíróság elutasította az ügyész által a Speciális Büntetőbíróság 2023. január 13-i határozata ellen benyújtott panaszt. A szenátus teljes mértékben egyetért az elsőfokú bíróság álláspontjával“ – közölte a szóvivő. A vádlottnak elektronikus nyomkövetőt kell viselnie.

Négy személy – Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina és Darko Dragič ellen emeltek vádat Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészítése miatt.

Szabó Tamás ügyét külön eljárás keretében tárgyalták, a bíróság bűnösnek találta. A vádirat szerint Žilinka és Lipšic meggyilkolására 2017 őszén adott megbízást Marian Kočner, Šufliarský likvidálására körülbelül egy évvel később.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban