Na hlavný obsah

Több Moszkva-ellenes szankciót sürget Zelenszkij

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen, és az Európai Tanács elnöke, Charles Michel február 3-án tárgyalásokat hív össze az Oroszországgal szembeni szankciókról Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

Az Európai Bizzottság elnöke, Ursula von der Leyen (b) és az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij (j) az Ukrajna-EU csúcson 2023. február 2-án, csütörtökön Kijevben.
Foto: TASR/AP

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, valamint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke február 3-án, pénteken tárgyalásokat hív össze Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, aki több büntetőintézkedést sürgetett az Európai Uniótól (EU) Oroszországgal szemben.

Az EU által a háború kitörésének egyéves évfordulójára előkészített új szankciók azonban elmaradnak az ukrán kormány követeléseitől.

„Oroszország súlyos árat fizet, mivel szankcióink erodálják gazdaságát, egy generációval visszavetve azt. A célunk, hogy február 24-re a 10. szankciócsomagot is életbe léptessük” – mondta február 2-án, csötörtökön Ursula Von der Leyen.

(Telex, Guardian)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Titulka rovatban