Na hlavný obsah

Mandzák: Id. Jozef Brhel meggyanúsításával politikai harcba rángatják a NAKA-t

Michal Mandzák ügyvéd értelmetlennek tartja id. Jozef Brhel vesztegetéssel való meggyanúsítását. Szerinte politikai harcba rángatják a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökséget és védence tagadja az őt ért vádakat.

Michal Mandzák, ügyvéd.
Foto: TASR

Ügyvédje, Michal Mandzák értelmetlennek tartja id. Jozef Brhel meggyanúsítását, amivel szerinte politikai harcba rángatják a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökséget (NAKA). Elmondása szerint id. Jozef Brhel tagadja az őt ért vádakat – nyilatkozta a sajtó munkatársainak február 3-án, pénteken az Országos Rendőrfőkapitányságon (PPZ), ahova védence kihallgatásra érkezett.

Mandzák szerint értelmetlen gyanúperrel élni védencével szemben, mert a Pénzügyi Hatóság (FS) volt vezetője, František Imrecze még 2021 júniusában vallott a megvesztegetésről.

„Ha bűncselekményről van szó, akkor a bűnüldöző szerveknek már akkor vádat kellett volna emelniük az ügyben. Mindez tehát azt jelenti, hogy ez az egész teljességgel nonszensz“ – fogalmazott az ügyvéd.

Azt állítja továbbá, hogy František Imrecze nem szorult fizetéskiegészítésre, mert szerinte az „Adóhivatalnokok“ (Daniari) bűnözői csoporton belül dolgozott, amely mint mondta, 2012 óta szervezett bűnözői tevékenységet folytatott.

Mandzák kifejtette, hogy a gyanú szerint id. Jozef Brhel évi 200 ezer eurót adott František Imreczének cserébe azért, hogy néha adóellenőrzési listát hoz neki.

„Ez teljes badarság. Miért lenne szüksége ügyfelemnek egy Szlovákia egészét felölelő adóellenőrzési listára?“ – jegyezte meg.

A NAKA február 1-jén, szerdán vesztegetés bűntettével vádolta meg Robert Kaliňák volt belügyminisztert és id. Jozef Brhelt. Tájékoztatása szerint azzal gyanúsítják őket, hogy kenőpénzt adtak át a Pénzügyi hatóság vezető beosztásában lévő alkalmazottjának. A vesztegetés vádját Róbert Kaliňák törvénytelennek és értelmetlennek tartja.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban