Na hlavný obsah

Közös magyar jelöltlistát javasol Simon Zsolt

Közös magyar választási jelöltlistát javasol Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke, aki felszólította a Szövetség két platformját, az Összefogást és a Hidat, hogy február 15-ig egyezzenek meg a közös fellépésben. Egyúttal az MKP-platformot bírálta.

Simon Zsolt
Foto: TASR

Közös magyar választási jelöltlistát javasol Simon Zsolt, a parlamenten kívüli Magyar Fórum elnöke.

Simon felszólította a Szövetség két platformját, az Összefogást és a Hidat, hogy 2023. február 15-ig egyezzenek meg a közös fellépésben és az általuk képviselni kívánt értékrendszerben.

Simon egyúttal bírálattal illette az MKP-platform tagjainak nyilatkozatait és közös politizálásra szólított fel annak érdekében, hogy a magyar kisebbség parlamenti képviseletet szerezzen.

„Készek vagyunk önállóan is elindulni a választáson, ugyanúgy a szlovák pártokkal való együttműködésre is, de elsősorban azt szeretnénk, ha közös magyar listát állítanánk” – jelentette ki Simon Zsolt.

A Magyar Fórum elnöke hangsúlyozta, a magyar kisebbségnek feltétlenül képviseletet kell szerezni a törvényhozásban, tekintve, hogy az életét befolyásoló döntések ott születnek.

Mint fogalmazott, az MKP-platform elutasította a közös magyar listát, illetve szerencsétlennek nevezte az MKP EU-ellenes retorikáját. Szintén helytelennek tartja, hogy a platform sokszor átveszi a magyar kormány álláspontját. Hozzátette, ilyen retorika mellett senki sem fog az MKP-val együttműködni.

Az MKP-platform a hétvégén bejelentette, hogy még a választás előtt meg akarja változtatni a Szövetség nevét Magyar Szövetségre, és támogatja, hogy a Szövetség jelöltlistájára nem párttagok is felkerüljenek.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban