Na hlavný obsah

Putyin: az USA megszállva tartja Németországot

Az Egyesült Államok megszállva tartja Németországot, mert ellentétben a Szovjetunióval nem szüntették meg hivatalosan a II. világháború után kialakult megszállási övezetüket - véli Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Vlagyimir Putyin
Foto: TASR/AP

Az Egyesült Államok megszállva tartja Németországot, mert ellentétben a Szovjetunióval nem szüntették meg hivatalosan a második világháború után kialakult megszállási övezetüket – véli Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Az orosz vezető január 25-én, szerdán a Lomonoszov egyetem diákjainak tartott előadást, gondolatait ekkor osztotta meg a közönséggel – olvasható a portfolio internetes hírportálon.

Vlagyimir Putyin az előadás közben arról beszélt, hogy Németországot a második világháború alatt négy megszállási övezetre osztották fel: amerikaira, britre, franciára és szovjetre.

Az orosz elnök kihangsúlyozta: miután a szovjet katonák elhagyták az NDK-t, hivatalosan is megszüntették a megszállási övezetüket, az Egyesült Államok viszont nem tett így.

„Szigorú jogi értelemben amerikai megszállók vannak a mai napig a Német Szövetségi Köztársaság területén. Gyakorlati értelemben pedig tényleg nagyon, nagyon sok van belőlük ott” – fogalmazott Putyin.

(portfolio.hu)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban