Na hlavný obsah

Autóvásárlás az állami szektorban

A kormány megemelte az állami költségvetésben és a járulékfizető cégeknél az autók vásárlására vonatkozó limiteket.

Autóvásárlás az állami szektorban
Foto: Shutterstock

Az állami alkalmazottak egy szűk köre számára modern járművek vásárlása esetén az összeg 20 000 euróról 30 000 euróra emelkedhet. Ez következik az állami költségvetésben és az állami hozzájárulást nyújtó cégek személygépkocsi-beszerzési kiadásainak felső határáról szóló rendeletből, amelyet szerdán hagyott jóvá a kormány.

Azon köztisztviselők szűk köréhez, akiket korszerűbb vagy környezetkímélőbb közlekedési eszközökkel fognak szállítani, tartoznak az állami, költségvetési, járulékfizetési és előlegszervezetek elnökei, főigazgatói, igazgatói és vezetői.

Az állami költségvetés és a járulékfizető szervezetek egyéb alkalmazottainak szállítására szolgáló személygépkocsik vásárlására vonatkozó korlátot ugyanakkor 12 000 euróról 22 000 euróra javasolják emelni. 

A kormány megnövelte a beszerzésre szánt költségvetést, mivel a jelenlegi keret nem teszi lehetővé ilyen modern autók vásárlását. Ezen túlmenően Szlovákiát köti az Európai Unió azon kötelezettségvállalása, hogy a megújítási és rugalmassági tervből csak olyan M1 és N1 kategóriájú járműveket lehet vásárolni, amelyek szén-dioxid-kibocsátása nulla vagy kevesebb mint 50 gramm kilométerenként.

(TASR)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban