Na hlavný obsah

Gyimesi és Matovič sem írták még alá Heger kezdeményezését

A megbízott miniszterelnök az RTVS Szombati párbeszédek műsorában arról beszélt, hogy nem lát problémát abban, hogy 76 képviselői aláírást gyűjtsön össze.

Gyimesi és Matovič sem írták még alá Heger kezdeményezését
Gyimesi György (b) parlamenti képviselő és Igor Matovič pénzügyminiszter. Foto: TASR/Jakub Kotian

Eduard Heger (OĽaNO) ideiglenes miniszterelnök nem lát problémát abban, hogy 76 képviselői aláírást gyűjtsön kormánya támogatására. Ezt az RTVS Szombati párbeszédek című vitaműsorában mondta. Ugyanakkor Igor Matovič és Gyimesi György sem csatlakozott még Eduard Heger megbízott kormányfő aláírásgyűjtéséhez. Ezt maga Heger közölte, aki elmondta azt is, Boris Kollár annyit mondott neki, hogy valószínűleg a Sme rodina mind a 17 képviselőjétől megkapja az aláírást. Heger szerint az SaS-től függ, hogy lesz-e új többség.

Richard Sulík pártjáról azt mondta, hogy az utóbbi időben „egy kicsit nem érti” a kommunikációjukat. A miniszterelnök nem részletezte politikai jövőjét vagy a mozgalomból való esetleges kilépését. Együttműködésre szólítja fel a demokratákat. Megerősítette, hogy a kormány hétfőn (január 16-án) jóváhagyja azt a rendeletet, amely a kisvállalkozások számára új előzetesen megállapított energiaárszabályozást ad.

(tasr, rtvs, napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban