Na hlavný obsah

Nem tudni pontosan, miért mondta le Novák Katalin a Szlovákia megalakulásának 30. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen való részvételt

A Magyar Nemzet által megszerzett levél szerint a magyar államfő hivatali elfoglaltságaira hivatkozva mondta le a részvételt.

Nem tudni pontosan, miért mondta le Novák Katalin a Szlovákia megalakulásának 30. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen való részvételt
Foto: Origo.hu/ Polyák Attila

A Magyar Nemzet megszerezte Novák Katalin magyar köztársasági elnök Zuzana Čaputovának címzett levelét, amelyben lemondta a Szlovákia megalakulásának 30. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen való részvételt.

A lap kiemeli, hogy Novák Katalin hivatali elfoglaltságaira hivatkozva, a diplomáciai előírásoknak megfelelően mondta le a pozsonyi látogatást, tehát nem “diplomáciai bénázás” történt, mint azt a Napunknak Bartha Dániel kül- és biztonságpolitikai szakértő, a budapesti Euroatlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány (CEID) igazgatója mondta.

„A mostani nehéz helyzetben különösen fontosnak tartom azt, hogy vállvetve összefogjunk, hiszen a szomszédságunkban háború zajlik, és soha ennyi kihívással nem kellett még szembenéznünk” – írja többek között a Magyar Nemzet birtokába került levélben Novák Katalin.

Az ugyanakkor sem Novák Katalin leveléből, sem a Magyar Nemzet azt publikáló cikkéből nem derült ki, hogy a magyar köztársasági elnök miért nem vett részt a szlovák hivatali partnere által szervezett ünnepségen.

(magyarnemzet, napunk)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Külföld rovatban