Na hlavný obsah

Az ellenzéki pártok negatívan értékelik Jaroslav Naď ténykedését

Sem az ellenzéki Smer-SD, sem a parlamenten kívüli Hlas-SD nem értékeli pozitívan Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter tavalyi munkáját.

Az ellenzéki pártok negatívan értékelik Jaroslav Naď ténykedését

Az ellenzék Jaroslav Naď védelmi minisztert hibáztatja a Szlovák Köztársaság védelmi képességeinek gyengüléséért és a minisztériumra nehezedő aránytalan anyagi terhekért. A Smer szerint Szlovákia elveszítette védelmi képességeit, és a légtere feletti irányítást. A párt nem hajlandó katonai segélyt nyújtani Ukrajnának, ragaszkodik a humanitárius segítség szükségességéhez.

Peter Kmec, a Hlas-SD képviselője szerint Naď miniszter szubjektív pozitív értékelése a fegyveres erők helyzetéről homlokegyenest ellentétes az objektív valósággal. Szerinte a Honvédelmi Minisztérium jelenlegi költségvetési beállítása nem javított jelentősen a hivatásos katonák szolgálati feltételein. Nem lát javulást sem a fizetési feltételekben, sem a katonai szakma vonzerejében, a toborzásban vagy a szakosztály átláthatóságában.

A képviselő szerint az Ukrajnának nyújtott katonai segítségnyújtás során a miniszter nem vette figyelembe az ország fegyveres erőinek igényeit, és számos eszközexporttal gyengítette Szlovákia védelmi képességét.

(tasr)

Mentett cikkeim

    Tovább

    Legolvasottabb

    Legfrissebb híreink a Otthon rovatban